Αξιοθέατα – Αρχαιολογικοί Χώροι

Αξιοθέατα & Αρχαιολογικοί Χώροι

~ Ξεκινήστε ένα ταξίδι για να εξερευνήσετε τα συναρπαστικά κεφάλαια της ιστορίας μας. ~

Οι Τάφοι του Βενιζέλου

Οι Τάφοι του Βενιζέλου βρίσκονται δίπλα στην ιστορική εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι, στον δρόμο για το Κουνουπιδιανά με θέα την πόλη των Χανίων. Εκεί βρίσκονται οι τάφοι του χαρισματικού Έλληνα πολιτικού και επτά φορές Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ελευθέριου Βενιζέλου, και του γιου του, Σοφοκλή Βενιζέλου που διατέλεσε για μικρά διαστήματα πρωθυπουργός της Ελλάδας στα μέσα του 20ού αιώνα. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στην Χαλέπα, σε ένα εμβληματικό κτίριο. Η έκθεσή του περιλαμβάνει πάνω από 3.500 αρχαία ευρήματα, από τα οποία περίπου 1.000 παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η τοποθεσία του μουσείου παρέχει πανοραμική θέα σε ένα σημαντικό μέρος της πόλης, ειδικά κατά μήκος της παραθαλάσσιας προκυμαίας του.

Το Κάστρο Απτέρα

Ένα σχετικά νέο τουρκικό φρούριο, πολύ καλά διατηρημένο, που βρίσκεται πάνω από τον κόλπο της Σούδας. Το φρούριο κατασκευάστηκε για να ελέγχει τον κοιλάδα του Αποκόρωνα, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν η διέλευση προς τα Χανιά. Μαζί με άλλες οθωμανικές οχυρώσεις στον Αποκόρωνα, ελέγχονταν το λιμάνι της Σούδας που υποστήριζε το κοντινό φρούριο Ιντζεδίν.

Παλιό Λιμάνι

Το πολυσύχναστο Παλιό Λιμάνι των Χανίων που χτίστηκε μεταξύ 1320-1356 από τους Ενετούς, ήταν ένας σημαντικός ναυτικός σταθμός κατά τη διάρκεια της βενετικής κυριαρχίας και ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου. Διαθέτει έναν ανακαινισμένο φάρο, καταστήματα και εστιατόρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο φωτογραφημένα και αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης. Είναι το πρώτο αξιοθέατο που επιθυμεί κανείς να αντικρίσει φτάνοντας στα Χανιά και η τελευταία ανάμνηση που κουβαλάει φεύγοντας.

Το φαράγγι της Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στο οροπέδιο του Ομαλού, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των Λευκών Ορέων της Κρήτης. Το φαράγγι αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης, προσελκύοντας πολυάριθμους τουρίστες που θέλουν να περπατήσουν το μονοπάτι του από τον Ομαλό μέχρι την Αγία Ρουμέλη.

Close