Κοντινές παραλίες

Κοντινές παραλίες

~ Αφεθείτε στην ομορφιά της φύση και ανακαλύψτε τις κοντινές παραλίες που βρίσκονται κοντά στο κατάλλυμα μας ~

Μαράθι

Μια δημοφιλής παραλία γνωστή για τα ρηχά νερά της, που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Κοντά στην παραλία, μπορείτε να βρείτε αρκετά εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες για φαγητό και ποτό. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την κοντινή παραλία Λουτράκι, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Σεϊτάν Λιμάνια

Η παραλία Στεφάνου Σεϊτάν, ή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά, είναι ένας από τους τρεις όρμους που σχηματίζει η θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Η ονομασία έχει τουρκική προέλευση, που χρονολογείται από την περίοδο της τουρκοκρατίας στο νησί, και σημαίνει “διαβολικός” (Διαβολικά/Καταδιωγμένα Λιμάνια). Η ονομασία αυτή οφείλεται στις επικίνδυνες θαλάσσιες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Η τοποθεσία αναφέρεται επίσης ως “Άγιος Ραφαήλ”, που πήρε το όνομά της από την εκκλησία που βρίσκεται στην αφετηρία του φαραγγιού, και ως “Άγιος Σπυρίδωνας” από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια. Η παραλία έχει ένα μείγμα από βότσαλα και άμμο και, λόγω της προκλητικής της θέσης, έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως γνωστός και αγαπημένος προορισμός.

Καλαθάς

Στον Καλαθά, θα βρείτε μια ήσυχη αμμώδη παραλία που περιβάλλεται από πεύκα και ένα όμορφο νησάκι μπροστά της. Είναι οργανωμένη ενώ υπάρχει εστιατόριο και καντίνα.

Σταυρός

Στην παραλία του Σταυρού, εκτός από τη μαλακή άμμο και τα καθαρά νερά, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν ένα νεολιθικό σπήλαιο που χρησίμευε ως καταφύγιο από την ύστερη εποχή του χαλκού μέχρι την ελληνιστική περίοδο.
Επιπλέον, στην περιοχή αυτή γυρίστηκε το 1964 η διάσημη ταινία “Ζορμπάς ο Έλληνας”, όπου ο Άντονι Κουίν χόρεψε τον περίφημο χορό Συρτάκι.

Βλητές

Στην παραλία Βλητέ, τα νερά είναι ρηχά, καθιστώντας την ιδανική  παραλία για παιδιά. Διαθέτει μια όμορφη ακτογραμμή 800 μέτρων με καθαρή άμμο. Είναι οργανωμένη με εστιατόρια και καφετέριες.

Close